DOBAR TEK!

Piletina s paprikom i vinom iz pećnice za brzi ručak usred radnog tjedna

 Stockfood/Candis Magazine/Lawrence Adrian
Ovako pripremljenu piletinu možete poslužiti uz rižu, tjesteninu ili neki drugi prilog po želji
Ovako pripremljenu piletinu možete poslužiti uz rižu, tjesteninu ili neki drugi prilog po želji

Priprema: 15 min
Pečenje: 30 min
Porcija: 4

Trebat će vam:

4 pileća zabatka s kožom i kostima
2 žute paprike
2 crvene paprike
1 čili paprika ili feferon
2 glavice ljubičastog luka
4 češnja češnjaka
maslinovo ulje
mješavina mediteranskih začina
sol i papar
mljevena slatka crvena paprika
300 ml bijelog vina

Priprema:

Solju i začinima natrljajte piletinu i ostavite da odstoji dok očistite i na trakice narežete paprike. Luk očistite i narežite na polumjesece. Češnjak očistite i krupnije nasjeckajte. U oblik za pečenje rasporedite paprike, luk i češnjak, pokapajte maslinovim uljem i posolite pa dobro promiješajte. Dodatno pokapajte maslinovim uljem pa stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C. U tavici na malo ulja zabatke prepržite sa svih strana pa ih odmah, vruće, dodajte u povrće. Zalijte s vinom i pecite još pola sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 13:55