DOBAR TEK!

Piletina s paprikom i vinom iz pećnice za brzi ručak usred radnog tjedna

Ovako pripremljenu piletinu možete poslužiti uz rižu, tjesteninu ili neki drugi prilog po želji
 Stockfood/Candis Magazine/Lawrence Adrian

Priprema: 15 min
Pečenje: 30 min
Porcija: 4

Trebat će vam:

4 pileća zabatka s kožom i kostima
2 žute paprike
2 crvene paprike
1 čili paprika ili feferon
2 glavice ljubičastog luka
4 češnja češnjaka
maslinovo ulje
mješavina mediteranskih začina
sol i papar
mljevena slatka crvena paprika
300 ml bijelog vina

Priprema:

Solju i začinima natrljajte piletinu i ostavite da odstoji dok očistite i na trakice narežete paprike. Luk očistite i narežite na polumjesece. Češnjak očistite i krupnije nasjeckajte. U oblik za pečenje rasporedite paprike, luk i češnjak, pokapajte maslinovim uljem i posolite pa dobro promiješajte. Dodatno pokapajte maslinovim uljem pa stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C. U tavici na malo ulja zabatke prepržite sa svih strana pa ih odmah, vruće, dodajte u povrće. Zalijte s vinom i pecite još pola sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2020 12:42