ŠTO KUHATI?

Piletina u gustom umaku od povrća za ručak usred tjedna, a uz domaću tjesteninu i nedjeljom

 Ezumeimages
Napravite gusti umak od sezonskog povrća, dodajte kiselo vrhnje i piletinu pa sve zajedno poslužite uz omiljene njoke ili tjesteninu

Trebat će vam:

700 g piletine s kostima
1 luk
2 režnja češnjaka
1 rajčica
1 paprika
1 veća mrkva
1 manji komad korijena celera
1 lovorov list
4 žličice mljevene crvene paprike
oko 500 ml temeljca
1 čašica kiselog vrhnja
sol i papar
svježi peršin

Priprema:

Piletinu posolite pa je dobro zapecite sa svih strana na malo masnoće. Izvadite je iz tave i na istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte desetak minuta, a zatim dodajte protisnuti češnjak. Pirjajte minutu pa dodajte ostatak sitno sjeckanog povrća. Pirjajte desetak minuta. Dodajte temeljac, mljevenu papriku, sol i papar, ubacite i lovorov list, sve dobro promiješajte i vratite piletinu. Kuhajte 40-ak minuta. Piletinu i lovorov list izvadite iz lonca, povrće koje se skuhalo lagano protisnite ili ga ubacite u blender i pretvorite u umak, a zatim mu dodajte kiselo vrhnje i sve dobro promiješajte. Vratite na vatru, vratite piletinu, kuhajte još pet minuta. Maknite s vatre i pospite sitno sjeckanim peršinom. Poslužite s njokima ili uz domaću tjesteninu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 12:06