MIRIŠE PREKO EKRANA

Piletina u kremastom umaku od špinata i sušenih rajčica bit će, vjerujemo, hit i za vašim stolom

 Alleko/Getty Images/istockphoto
Ako volite guste, kremaste umake na bazi vrhnja, ovo je recept koji ne smijete zaobići
Ako volite guste, kremaste umake na bazi vrhnja, ovo je recept koji ne smijete zaobići

Trebat će vam:

6 pilećih bataka bez kostiju i kože

1 žlica maslinovog ulja

pola žličice soli

pola žličice talijanskog začina

četvrt žličice paprike

papar po želji

350 ml gustog vrhnja

2-3 režnja češnjaka

1 žličica kukuruznog škroba

sol i papar

šaka sušenih rajčica

200 g parmezana

400 g mladog špinata

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C. Stavite piletinu u vatrostalnu posudu za pečenje. Začinite pa prelijte maslinovim uljem. Utrljajte začin u piletinu i dodajte špinat na vrh pa ostavite sa strane. Umutite vrhnje, češnjak, kukuruzni škrob i sol dok se ne sjedine. Umiješajte usitnjene sušene rajčice i parmezan i prelijte okolo piletine. Pecite na 220°C oko 20 minuta. Izvadite iz pećnice i prekrijte folijom. Vratite piletinu u pećnicu na 5-10 minuta. Izvadite i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 13:30