SVE ŠTO VAM TREBA

Piletina u umaku od meda i senfa - najbrži način kako doći do najsočijeg i aromatičnog komada mesa

 Drong/Getty Images
Vjerojatno ne postoji aromatičnija, a brže pripremljena piletina od ove
Vjerojatno ne postoji aromatičnija, a brže pripremljena piletina od ove

Trebat će vam:

500 g piletine (birajte komade po želji)

2 žlice meda

1 žlica senfa

1 žlica maslaca

1 žlica maslinovog ulja

100 ml pileće juhe

sol i papar po ukusu

svježi timijan ili peršin za posipanje

Priprema:

U tavi zagrijte maslac i ulje, dodajte piletinu i pržite 5 minuta sa svake strane. Izvadite meso, a u istu tavu ulijte juhu, dodajte med i senf te kratko prokuhajte dok se umak ne zgusne. Vratite piletinu i kuhajte još 15 minuta, povremeno prelijevajući meso umakom. Posolite, popaprite i po želji pospite svježim timijanom ili peršinom. Poslužite uz rižu, pire krumpir ili kuhano povrće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 02:10