VOLIMO SVE PITE I PITCE

PITA ILI BUREK? Nije ni bitno! Danas razvucite svoje tijesto, bogato ga nadjenite špinatom i sirom i zamastite prste bez isprike!

Kako samo to tako razviješ tijesto? Jednostavno! Oklagijom. Imam dobar recept, ne žurim i uživam u pripremi!

Danas čvrsto odlučite napraviti svoje tijesto za pitu, razvucite ga preko kuhinjskog stola, nadjenite ukusnim nadjevom i uživajte u za prste polizati dobroj piti od špinata i sira!

Trebati će vam:

Za tijesto:

500 g glatkog brašna
2 žličice soli
2 dcl mlake vode

Za nadjev:

500 g svježeg sira
2 velika jaja
500 g mladog špinata
sol i papar

Za preljev:

1 dcl mlijeka

Zagreb, 030516. Povodom 5. rodjendana magazina Dobra hrana, redakcija Dobre hrane odrganizirala je mini proslavu na Bundeku. Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Priprema:

U brašno dodajte sol i zamijesite elastično tijesto. Mijesite ga rukom oko 10-minuta i ostavite u pobrašnjenoj posudi da odmori oko pola sata. U posudi pomješajte sir, jaja, sol, papar i prethodno blanširani i na sitno narezani špinat. Na stolu valjkom razvaljajte tijesto u što veći krug. Poškropite ga lagano uljem i ostavite da odmori još 15-ak minuta. Zatim tijesto razvucite što tanje možete. Nadjev poredajte po rubovima tijesta i zarolajte do polovice. Dobiti ćete dvije velike ''zmijice''. U prethodno namašćeni protvan motajte tijesto s nadjevom u oblik velikog puža. Stavite peći na 200 stupnjeva u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 40 minuta. Zatim pitu prelijte s 1 dcl vrućeg mlijeka i vratite u pećnicu na još par minuta.

Izdvajamo

Iz drugih medija