StoryEditor
Isprobajte ju!

Pita od marelica i badema

Marelice imaju uistinu široku primjenu jer se zbog svoje blage kiselosti mogu koristiti i u slanim i u slatkim jelima.
 Getty Images/iStockphoto

Kolači s marelicama, bila to pita, štrudla ili neka torta, ostaju sočni par dana, a ako i niste od pečenja kolača za vas smo pripremili jednostavan tart od marelica i badema. Isprobajte ga i javite nam svoje dojmove!

Trebat će vam:

40 g šećera
60 g mljevenih badema
20 g badema u listićima
6 velikih žlica maslaca
1 jaje
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica ekstrakta badema
1 i pol velika žlica brašna
6 svježih marelica, izrezanih ili prepolovljenih
pola pakiranja lisnatog tijesta

 

Breakfast with homemade apricot tart with almonds, fresh apricots and honey on white wooden table
Getty Images/iStockphoto
 

Priprema:

Prvo trebate napraviti frangipane. Mljevene bademe i šećer stavite u blender i sameljite ih dok ne budu nalik na pijesak. Dodajte maslac i nastavite miksati. Zatim dodajte jaje, vaniliju, ekstrakt badema i brašno te nastavite miksati dok smjesa ne postane glatka. Jednu kocku lisnatog tijesta razvaljajte tako da njome možete prekriti kalup za tart. Frangipane premažite preko tijesta. Polovice marelica stavite na frangipane. Sve pospite bademima u listićima. Pecite na 170 stupnjeva oko 30 do 40 minuta. Po želji pospite sa šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2020 09:05