Pizza Autunno

Pizza s kestenima, baby šampinjonima i začinskim biljem

 Mario Kučera

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 600 g glatkog brašna
  • 600 g oštrog brašna
  • 1,5 vrećica suhog kvasca
  • 1 žličica soli
  • 600 ml mlake vode
  • 10-15 kestena
  • 10 baby šampinjona
  • ružmarin
  • timijan
  • origano
  • mozzarella
  • 1/2 šake rikule

Priprema

1. korak

Od brašna, kvasca, vode i soli zamijesite tijesto za pizzu. Prvo pomiješajte sve suhe sastojke pa dodajte vodu i mijesite sve dok ne dobijete meko tijesto. Pokrijte posudu krpom i ostavite da se tijesto diže na toplom dvadesetak minuta.

2. korak

Ako vam se čini da je tijesto premekano, dodajte brašna, a ako je pretvrdo, malo vode. Kestene prethodno napola ispecite i ogulite. Mozzarellu narežite na ploške, a baby šampinjone očistite četkicom za povrće ili krpom ako je potrebno.

3. korak

Premažite posudu u kojoj ćete peći pizzu maslinovim uljem te stavite u nju razvaljano tijesto. Pokapajte ga s još malo maslinova ulja, poslažite ploške mozzarelle, kesten, baby šampinjone te obilno pospite origanom, timijanom i majčinom dušicom. Pecite na 220 stupnjeva petnaestak minuta, dok se tijesto ne zapeče, a sir ne rastopi. Na gotovu pizzu dodajte svježu rikulu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:04