PROVJERENI RECEPTI DOBRE HRANE

POČELA JE POTRAGA ZA SAVRŠENIM KLOBUKOM: Jaje na oko s miješanim šumskim gljivama

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Kako i dolikuje u jesenskim danima, krenuli smo u berbu gljiva, ali ovaj put po tržnicama, i ispekli kruh sa šumskim plodovima, nadjenuli ih, od njih pripremili umak za tjesteninu...

Trebat će vam:

1 jaje
šaka miješanih gljiva (vrganj, sunčanica, lisičarka, prosenjak)
50 g maslaca
sol i papar
nekoliko listića bosiljka

Zagreb, 250919
Editorijal gljive za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Priprema:

Gljive očistite mekanom četkicom te narežite na približno jednake dijelove. U tavu stavite maslac, dodajte gljive i lagano pirjate. Začinite solju i paprom te sitno nasjeckanim bosiljkom. Nakon nekoliko minuta dodajte jaje te ga ispecite po želji. Uz ovo jelo možete poslužiti klipiće od lisnatog tijesta s chia sjemenkama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:27