PROVJERENI RECEPTI DOBRE HRANE

POČELA JE POTRAGA ZA SAVRŠENIM KLOBUKOM: Jaje na oko s miješanim šumskim gljivama

    AUTOR:
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 16.10.2019. u 13:12

Zagreb, 250919
Editorijal gljive za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Kako i dolikuje u jesenskim danima, krenuli smo u berbu gljiva, ali ovaj put po tržnicama, i ispekli kruh sa šumskim plodovima, nadjenuli ih, od njih pripremili umak za tjesteninu...

Trebat će vam:

1 jaje
šaka miješanih gljiva (vrganj, sunčanica, lisičarka, prosenjak)
50 g maslaca
sol i papar
nekoliko listića bosiljka

Zagreb, 250919
Editorijal gljive za magazin Dobra hrana.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Gljive očistite mekanom četkicom te narežite na približno jednake dijelove. U tavu stavite maslac, dodajte gljive i lagano pirjate. Začinite solju i paprom te sitno nasjeckanim bosiljkom. Nakon nekoliko minuta dodajte jaje te ga ispecite po želji. Uz ovo jelo možete poslužiti klipiće od lisnatog tijesta s chia sjemenkama.

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija