StoryEditor
JEDINI RECEPT KOJI ĆE VAM TREBATI

POČELA JE SEZONA JAGODA: Desert u čaši

Mirisni i nadasve ukusni plodovi jagode na početku su sezone, što znači da počinje vrijeme kada ćemo ih s veseljem “upakiravati” u torte, slasne biskvite, kreme ili u zdjelicu sa žlicom tučenog šlaga. Mnoštvo je slastica kojima ova voćka daje glamurozan izgled, a još čarobniji okus
 Marko Miščević / HANZA MEDIA

ZA PIRE OD JAGODA:

450 g jagoda
2 vanilin šećera
2 žlice šećera
žličica ekstrakta od vanilije

ZA KREMU OD JOGURTA:

500 ml jogurta
10 g mljevene bijele želatine
50 g šećera
2 vanilin šećera

ZA UKRAŠAVANJE:

100 g voćnih müslija

Zagreb, 280420.
Editorijal Kolaci od jagoda
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Jagode dobro operite, očistite od peteljki te narežite na manje dijelove. Stavite u posudu, dodajte obje vrste šećera i ekstrakt od vanilije te stavite na vatru. Kuhajte lagano dok se šećer otopi, a jagode polako omekšaju. Kada se tekućina reducira i stvori se umak od jagoda, maknite s vatre. Vilicom malo usitnite sastojke i pustite da se ohladi. Ohlađeni pire od jagoda stavite do pola čaše ili zdjelice te prelijte kremom od jogurta. Za kremu prvo pripremite želatinu prema uputama na pakiranju. Jogurt i obje vrste šećera stavite u posudu za miksanje i lagano izmiješate. U smjesu dodajte želatinu, dobro izmiksajte te izlijte na pire od jagoda. Stavite u hladnjak da se jogurt stisne. Ohlađeno ukrasite müslijem i jagodama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 07:53