I ZA RUČAK, I ZA PLAŽU

Pohani patlidžan nikad nije bio bolji, evo kako ga volimo jesti ovog ljeta

 Lauraag/Getty Images/istockphoto
Umjesto uz krumpiriće ili neki uobičajeni prilog po želji, pohani patlidžan upakirajte u sendvič
Umjesto uz krumpiriće ili neki uobičajeni prilog po želji, pohani patlidžan upakirajte u sendvič

Trebat će vam:

2 veća patlidžana

brašno

krušne mrvice

3 jaja

sol

4 peciva

mozzarella

umak od rajčice

1 režanj češnjaka

salata po želji

maslinovo ulje

Priprema:

Patlidžan narežite na deblje ploške, posolite i pustite da otpusti tekućinu. Obrišite ga papirnatim ubrusima, uvaljajte u brašno, pa u jaja i na kraju u krušne mrvice. Pržite patlidžan u ulju. Za to vrijeme, peciva prerežite na pola, premažite maslinovim uljem i zapecite na tavi ili u pećnici. Natrljajte režnjem češnjaka, premažite umakom od rajčice i dodajte salatu i mozzarellu. Ubacite svježe, još vruće pržene ploške patlidžana i preklopite. Sendvič dodatno još možete ubaciti u pećnicu kako bi se sir još malo otopio, ali u tom slučaju salatu dodajte tek prije posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2025 18:56