ŠTO ZA RUČAK?

Pohani svinjski kotleti s kuhanim pa pečenim krumpirom, ručak koji ćete poželjeti ponoviti

 Gbh007/Getty Images/istockphoto
Nakon što ga skuhate, krumpir možete završiti na dva načina - na tavi ili u pećnici

Trebat će vam:

4-8 svinjskih kotleta

5 žlica sojina umaka

1 žlica sezamova ulja

3 režnja češnjaka

prstohvat šećera

2 jaja

100 g brašna

panko ili krušne mrvice

sol po potrebi

ulje za prženje

1 kg krumpira

70 g maslaca

Priprema:

Svinjske kotlete najprije blago istucite i, ako želite, možete im odstraniti kost, ali i nije potrebno. Ubacite ih u posudu i dodajte soja sos, sezamovo ulje, šećer i tri režnja češnjaka koja ste prethodno usitnili. Zatvorite i stavite u hladnjak da odstoji barem sat vremena ili preko noći. Nakon toga meso nježno obrišite papirnatim ubrusima i uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na kraju u mrvice. Pržite u ulju dok ne dobijete zlatnu boju. Dok se meso marinira, stavite kuhati krumpir. Skuhajte ga gotovo do kraja, a zatim ga prebacite na tavu u kojoj ste otopili maslac i malo ulja. Dobro ga zapecite sa svih strana i poslužite uz meso. Osim na tavi, krumpir možete završiti i u pećnici tako da ga pritisnete vilicom, na svaki krumpir dodate komadić maslaca i malo soli i ubacite u pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva na 30 do 40 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. srpanj 2024 06:10