StoryEditor
DOBRA IDEJA

POKLADNICE BEZ GLUTENA: Fritule

A kako najslađi karneval zaslužuje i najslađe pokladne slastice, odlučili smo saznati kako ih napraviti, u bezglutenskoj verziji.
 Anja Kukor

Trebat će vam:

300 g mješavine više vrsta bezglutenskog brašna
2 jaja
300 ml jogurta
1 vanilin šećer
1 bio prašak za pecivo
40 g šećera
šećer u prahu
korica limuna i naranče

Anja Kukor /
 

Priprema:

Pomiješajte jaja i jogurt pa dodajte vanilin šećer i šećer te dobro izmutite da se šećer otopi. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa tu smjesu postupno dodajte jajima s jogurtom. Ostavite 15-ak min da se svi sastojci prožmu. Dodajte svježe naribanu koricu limuna i naranče. U dubljoj posudi dobro zagrijte ulje. Kada je ulje dovoljno vruće, smanjite vatru na srednju jačinu. Žličicom oblikujte kuglice te ih stavite u vruće ulje. Pržene fritule ocijedite na kuhinjskom papiru. Pospite šećerom i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 22:43