IZ TAVE ILI PEĆNICE

Polpete od špinata i krumpira idealan su zalogaj za brzi ručak usred tjedna

 Beo88
Polpete poslužite uz umak od majoneze i kiselog vrhnja i salatu ili kečap i krumpiriće

Trebat će vam:

1 kg krumpira
150 g špinata
100 g brašna
malo mljevenog muškatnog oraščića
sol i papar
3 jaja
ulje za prženje

Priprema:

Krumpir skuhajte u kori. Ogulite ga i propasirajte. Špinat skuhajte na pari ili ga blanširajte pa ga nasjeckajte. Pomiješajte pasirani krumpir i špinat, začinite solju, paprom i ribanim muškatnim oraščićem i umiješajte brašno. U drugoj posudi umutite jaja, pa ih dodajte smjesi od špinata i krumpira i pomiješajte. Oblikujte odreske (ako je smjesa prerijetka dodajte još malo brašna). Polpete pržite u vrelom ulju i poslužite ih uz majonezu pomiješanu s kiselim vrhnjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 11:15