PREŽIVJETI POČETAK TJEDNA

Ponedjeljak popravljamo biskvitom s jagodama, gotov je u 30-ak minuta i nevjerojatno jednostavan

Ovom receptu naše suradnice Slavice Šagolj vraćamo se svake godine, a posebno je sladak već na početku sezone jagoda

Povratak na posao ponedjeljkom nakon sunčanog vikenda uvijek je težak pa smo ga ovog puta odlučili popraviti jednostavnim, brzim biskvit kolačem kojim uglavnom svake godine otvaramo sezonu jagoda. Za pripremu će vam trebati svega nekoliko sastojaka, od kojih većinu, vjerujemo, već imate kod kuće. Osim toga, pripremite i oko 300 grama jagoda.

image
Tonci Plazibat/Cropix

Ostatak mjerice od pola kilograma možete dovršiti dok čekate da se kolač ispeče ili ih iskoristiti za ukrašavanje. Osim jagoda, u ovaj biskvit možete dodati i drugo voće po želji, a poslužiti ga možete i s kuglicom sladoleda ili žlicom tučenog vrhnja s dodatkom vanilije.

Budući da će vam priprema oduzeti svega 10-ak minuta, a pečenje još 20, napraviti ga možete i kada se vratite s posla i popraviti si ponedjeljak na najslađi način. Recept Slavice Šagolj potražite u nastavku.

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Trebat će vam:

4 jaja

100 g šećera

1 vanilin šećer

150 ml mlijeka

120 ml suncokretova ulja

200 g glatkog brašna

1 prašak za pecivo

korica jednog limuna

300 g jagoda

Priprema:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka i sačuvajte ih. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg električnom miješalicom. Stavite sa strane. U drugu posudu stavite žumanjke i šećer i miksajte. Polako dodajte mlijeko, ulje te brašno i prašak za pecivo. Snijeg od bjelanjaka umiješajte špatulom kružnim pokretima. Kalup premažite masnoćom i pospite lagano brašnom da se biskvit ne zalijepi za podlogu. Smjesu ulijte u kalup te rasporedite jagode narezane na jednake dijelove. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta na 180°C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 14:56