Jelo na žlicu

Ponesite si ovu bogatu juhu s mesnim okruglicama i špinatom za ručak i nećete požaliti

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Iako je juha bistra, rezanci i okruglice od mesa, kao i parmezan držat će vas sitima i učiniti ovo jelo pravim užitkom za jesti

Priprema: 30 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 4-6

Trebat će vam:
1 manja glavica luka
15 g svježeg peršina
1 veliko jaje
1 režanj češnjaka
1 žličica soli
1 kriška bijelog kruha
45 g ribanog parmezana
225 g mljevene junetine
225 g mljevene svinjetine
2 l pilećeg temeljca
150 g svježeg mladog špinata
200 g sitne tjestenine

Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte usitnjeni luk, peršin, češnjak, jaje, sol i usitnjeni kruh. Zatim dodajte parmezan, govedinu i svinjetinu. Od mesne smjese oblikujte polpete i stavite ih u lim za pečenje. Zakuhajte juhu u velikom loncu da zavrije pa ubacite špinat. Dodajte nekuhane polpete i kuhajte nekoliko minuta uz povremeno miješanje da se ne zalijepe. Dodajte tjesteninu i nastavite kuhati na laganoj vatri dok se i tjestenina i mesne okruglice ne skuhaju, oko 20 minuta. Po potrebi začinite solju i paprom. Prije posluživanja po želji juhu pospite parmezanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:09