Popečci od batata s gorgonzolom i orasima

Sastojci:

500 g narančastog ili bijelog batata
150 g kukuruznog brašna
1 jaje
sol
papar
150 g gorgonzole
1-2 žlice grubo sjeckanih oraha
repičino ulje

Priprema:

Batat ogulite pa ga naribajte, no ne na najsitniju stranu ribeža. U zdjelu s naribanim batatom stavite jaje i kukuruzno brašno te malo soli i papra pa sve dobro promiješajte da se spoji i da dobijete jednoličnu smjesu. Oblikujte popečke pa ih ispecite s obje strane na repičinu ulju (može i maslinovo ili suncokretovo), i to na laganoj vatri.

Popečke servirajte s natrganom gorgonzolom koja će se, dok su vrući, malo otopiti na njima i pospite ih grubo sjeckanim orasima. Uz popečke možete poslužiti miješanu proljetnu salatu: pomiješajte zelenu salatu, radič (maslačak), malo mladog luka, rotkvice. Začinite octom po izboru te kombinacijom maslinova i bučina ulja. Sir i/ili orahe možete dodati i u salatu ako ih nećete poslužiti uz popečke.

1. Polpete od tikvica i kukuruza šećerca

2. Polpete od riže s pestom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:18