Kako je ovo dobro

Popečci od oslića sa začinskim biljem i đumbirom

 Berislava Picek/Cropix
Super ideja za dane kad vam se jede riba na malo drugačiji način
Super ideja za dane kad vam se jede riba na malo drugačiji način

Ako ste se zasitili kasika - ribe pečene u tavi ili pećnici uz koju ćete poslužiti kuhani slani krumpir ili blitvu i krumpir po onom dobrom starom dalmatinskom receptu, možda će vas zanimati kako od ribe kao što je oslić možete napraviti i popečke. Ovi su slasni i aromatični, te brzo gotovi, a dobra ideja mogu biti i neki od ovih recepata. Koji god da odaberete, sigurni smo kako ćete im se rado vraćati.

POPEČCI OD OSLIĆA SA ZAČINSKIM BILJEM I ĐUMBIROM

Trebat će vam:
700 g oslića
svježi kopar
svježa menta
timijan
svježi vlasac
25 g svježe naribanog đumbira
korica 1 limuna
malo limunova soka
1 žlica jogurta
malo kima, po želji
2 jaja
30 g krušnih mrvic
1 žlica ulja
1-2 žlice brašna
sol i papar
1 češanj protisnutog češnjaka

Priprema:
Oslić natrgajte ili narežite na manje komade. Kopar, mentu i vlasac sitno nasjeckajte. Češnjak protisnite, a đumbir ogulite pa naribajte. Limunovu koricu naribajte, pa iscijedite i sok pola limuna.

U posudu stavite ribu, dodajte sitno narezane svježe začine, đumbir, limunov sok i koricu, protisnuti češnjak, jogurt, jaja, mrvice, sol i papar te brašno. Sve dobro izmiješajte. Zatim smjesu prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na pola sata. Radite kuglice veličine loptica za golf, a zatim ih prepržite na vrućem ulju. Pecite ih svega 5 minuta okrečući ih sa svih strana da dobiju lijepu zlatnu boju. Poslužite uz omiljenu salatu i dip.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 09:53