RUČAK NA ŽLICU

Poriluk, špinat i brokula: Danas kuhamo krem juhu od zelenog sezonskog povrća

 Annapustynnikova
Juhu možete poslužiti uz kockice kruha koje ste zapekli na malo maslinovog ulja
Juhu možete poslužiti uz kockice kruha koje ste zapekli na malo maslinovog ulja

Trebat će vam:

1 poriluk
2 šake špinata
Pola glavice brokule
1 krumpir
100 g graška
2 žlice kiselog vrhnja
Temeljac ili voda
Sol, papar
Maslinovo ulje

Priprema:

Najprije na sitno nasjeckajte poriluk i krumpir, špinat operite, a brokulu razlomite na cvjetove. U posudi zagrijte žlicu maslinovog ulja pa mu dodajte poriluk. Pirjajte dok ne poprimi boju, a zatim dodajte krumpir i brokulu. Pirjajte još kratko pa dodajte temeljac ili vodu. Začinite soli i paprom i kuhajte dok povrće ne omekša. Pred kraj dodajte špinat i pustite da uvene pa maknite juhu s vatre. Dodajte dvije žlice kiselog vrhnja i prebacite u blender ili sjedinite pomoću štapnog miksera. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 20:17