RUČAK NA ŽLICU

Poriluk, špinat i brokula: Danas kuhamo krem juhu od zelenog sezonskog povrća

 Annapustynnikova
Juhu možete poslužiti uz kockice kruha koje ste zapekli na malo maslinovog ulja

Trebat će vam:

1 poriluk
2 šake špinata
Pola glavice brokule
1 krumpir
100 g graška
2 žlice kiselog vrhnja
Temeljac ili voda
Sol, papar
Maslinovo ulje

Priprema:

Najprije na sitno nasjeckajte poriluk i krumpir, špinat operite, a brokulu razlomite na cvjetove. U posudi zagrijte žlicu maslinovog ulja pa mu dodajte poriluk. Pirjajte dok ne poprimi boju, a zatim dodajte krumpir i brokulu. Pirjajte još kratko pa dodajte temeljac ili vodu. Začinite soli i paprom i kuhajte dok povrće ne omekša. Pred kraj dodajte špinat i pustite da uvene pa maknite juhu s vatre. Dodajte dvije žlice kiselog vrhnja i prebacite u blender ili sjedinite pomoću štapnog miksera. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:27