PROVJERENI RECEPTI

POVRĆE KOJE JE PUNO VIŠE OD ZIMNICE: Cikla pečena u soli

Prilikom guljenja kuhane ili pečene cikle nemojte zaboraviti na rukavice kako biste sačuvali ruke od soka intenzivne boje
Prilikom guljenja kuhane ili pečene cikle nemojte zaboraviti na rukavice kako biste sačuvali ruke od soka intenzivne boje

Trebat će vam:

sol
grančice timijana
8 srednje velikih sirovih cikli

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C. U lim za pečenje dimenzija 33 x 23 x 5 cm sipajte sol tako da dobijete sloj visine oko 1,5 cm. Rasporedite po soli grančice timijana. Cikle operite i iščetkajte u hladnoj vodi. Dok su još mokre, uvaljajte ih u sol tako da budu u potpunosti obložene pa ih ravnomjerno rasporedite po limu i prekrijte aluminijskom folijom. Pecite cikle sve dok ne omekšaju, oko sat vremena. Cikla je gotova kada je s lakoćom možete rezati običnim nožem. Izvadite ciklu iz pećnice, maknite aluminijsku foliju i pustite da se ohladi. Kad su dovoljno hladne da ih možete primiti u ruku, ogulite ih tako što ćete svaku ciklu protrljati rukama da se kora odvoji. Ovako pripremljenu ciklu usitnite i koristite kao sastojak salata, povrtnih tortilja, tartova i slično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 03:18