![Zijavica x Maredo](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/03/27/k_32835197_640.jpg)
Trebat će vam:
sol
grančice timijana
8 srednje velikih sirovih cikli
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2020/1/27/14/1.png)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. U lim za pečenje dimenzija 33 x 23 x 5 cm sipajte sol tako da dobijete sloj visine oko 1,5 cm. Rasporedite po soli grančice timijana. Cikle operite i iščetkajte u hladnoj vodi. Dok su još mokre, uvaljajte ih u sol tako da budu u potpunosti obložene pa ih ravnomjerno rasporedite po limu i prekrijte aluminijskom folijom. Pecite cikle sve dok ne omekšaju, oko sat vremena. Cikla je gotova kada je s lakoćom možete rezati običnim nožem. Izvadite ciklu iz pećnice, maknite aluminijsku foliju i pustite da se ohladi. Kad su dovoljno hladne da ih možete primiti u ruku, ogulite ih tako što ćete svaku ciklu protrljati rukama da se kora odvoji. Ovako pripremljenu ciklu usitnite i koristite kao sastojak salata, povrtnih tortilja, tartova i slično.