ROŠTILJAMO UZ CRAFT PIVU

Povrće na acetu balsamicu

 Getty Images/iStockphoto
Drugačije povrće!

Pivo i povrće svakako idu zajedno, ukoliko ste mislili suprotno! Uz ovo povrće će pasati bilo koja piva bilo da volite jači i puniji The Garden Brewery stout, malo manje jaki Midnight Bell dark ale, lagani Varionica pale ale ili aromatični San Servolo Indian pale ale. Najbolje je da kušate od svakoga pomalo.

Trebat će vam:

2 jušne žlice maslinova ulja
3 jušne žlice aceta balsamica
3 režnja češnjaka
1/2 žličice sušene majčine dušice (ili 3 grančice svježe)
1 žlica tabasca (po mogućnosti jalapeno)
1,6% soli na količinu namirnica
1 žličica papra (svježe mljevenog) *(količina za 500 g povrća - npr. tikvice, paprike, patlidžani)

Grilled skewers of vegetatbles and various meat
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Sve izmiješajte i odmah stavite na roštilj - ulje nam pomaže pri pečenju pa ga možete i dodatno pojačati. Kod puretine izbacite češnjak i marinirajte ne dulje od sat vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:05