PEČEMO KOLAČE

POVRĆE U KOLAČIMA: Kuglof od bundeve

 Ana Marija Bujić
Nešto slatko!
330 g brašna
1 žličica cimeta
2 žličice praška za pecivo
1 vrećica burbon vanilin šećera
prstohvat soli
120 g omekšalog maslaca
160 g šećera
4 jaja
120 g pirea od bundeve
150 g grčkog jogurta
umak od karamela, po želji

Kuglof od bundeve
Ana Marija Bujić

Ugrijte pećnicu na 180 °C. Namastite kalup za kuglof. U zdjeli pomiješajte brašno, cimet, prašak za pecivo, vanilin šećer i sol. U drugoj zdjeli mikserom pjenasto umutite maslac i šećer pa dodajte jedno po jedno jaje. Tucite dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Rukom umiješajte pire od bundeve i jogurt. Potom polako ručno umiješajte mješavinu suhih sastojaka. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup i pecite sat vremena ili dok se posve ne ispeče (provjerite čačkalicom - kad je zabodete u kolač, mora izaći posve čista). Izvadite kolač iz pećnice i ostavite ga da se hladi 15-ak minuta u kalupu. Potom ga prebacite na rešetku, potpuno ohladite i po želji prelijte umakom od karamela prije posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:19