330 g brašna 1 žličica cimeta 2 žličice praška za pecivo 1 vrećica burbon vanilin šećera prstohvat soli 120 g omekšalog maslaca 160 g šećera 4 jaja 120 g pirea od bundeve 150 g grčkog jogurta umak od karamela, po želji |
Ugrijte pećnicu na 180 °C. Namastite kalup za kuglof. U zdjeli pomiješajte brašno, cimet, prašak za pecivo, vanilin šećer i sol. U drugoj zdjeli mikserom pjenasto umutite maslac i šećer pa dodajte jedno po jedno jaje. Tucite dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Rukom umiješajte pire od bundeve i jogurt. Potom polako ručno umiješajte mješavinu suhih sastojaka. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup i pecite sat vremena ili dok se posve ne ispeče (provjerite čačkalicom - kad je zabodete u kolač, mora izaći posve čista). Izvadite kolač iz pećnice i ostavite ga da se hladi 15-ak minuta u kalupu. Potom ga prebacite na rešetku, potpuno ohladite i po želji prelijte umakom od karamela prije posluživanja.