LJETO NA ŽLICU

Povrtna juha s tikvicama, tjesteninom, mrkvom, slanutkom i začinskim biljem

 Timolina/
Nema boljeg od lagane juhe na težak ljetni dan. Napravite veći lonac pa je poslužite dva dana...
Nema boljeg od lagane juhe na težak ljetni dan. Napravite veći lonac pa je poslužite dva dana...

Trebat će vam:

1 luk

2-3 mrkve

1 srednja tikvica

1 konzerva slanutka

2 šake tjestenine

Ribani sir prema želji

Peršin i bosiljak

1 lovorov list

2 žlice umaka od rajčice

Maslinovo ulje

Sol i papar

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk, a zatim dodajte nasjeckanu mrkvu. Kratko pirjajte pa dodajte i tikvicu, a onda dodajte umak od rajčice, začinite soli i paprom, ubacite lovorov list i pustite da se krčka 5 minuta. Potom dodajte temeljac ili vodu i kuhajte dok mrkva gotovo u potpunosti ne omekša. Ubacite slanutak i tjesteninu i kuhajte dok tjestenina nije gotova, a juha ne postane gušća i kremastija. Poslužite toplo i pospite svježe sjeckanim začinskim biljem i malo ribanog sira prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 00:02