LJETO NA ŽLICU

Povrtna juha s tikvicama, tjesteninom, mrkvom, slanutkom i začinskim biljem

 Timolina/
Nema boljeg od lagane juhe na težak ljetni dan. Napravite veći lonac pa je poslužite dva dana...

Trebat će vam:

1 luk

2-3 mrkve

1 srednja tikvica

1 konzerva slanutka

2 šake tjestenine

Ribani sir prema želji

Peršin i bosiljak

1 lovorov list

2 žlice umaka od rajčice

Maslinovo ulje

Sol i papar

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk, a zatim dodajte nasjeckanu mrkvu. Kratko pirjajte pa dodajte i tikvicu, a onda dodajte umak od rajčice, začinite soli i paprom, ubacite lovorov list i pustite da se krčka 5 minuta. Potom dodajte temeljac ili vodu i kuhajte dok mrkva gotovo u potpunosti ne omekša. Ubacite slanutak i tjesteninu i kuhajte dok tjestenina nije gotova, a juha ne postane gušća i kremastija. Poslužite toplo i pospite svježe sjeckanim začinskim biljem i malo ribanog sira prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:04