Praline torta

 Neja Markičević / Hanza Media

Biskvit:

2 jaja
2 žlice šećera
2 žlice brašna
pola žlice kakaa

Ganach:

600 g kvalitetne tamne čokolade
150 ml slatkog vrhnja
sok 1 naranče

Ostalo:

2 žlice šećera
šaka lješnjaka
200 g čokolade za glazuru

Zagreb, 260916. 
Kremaste torte i kolaci slasticarne Magnolia.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Priprema:

Za biskvit zagrijte pećnicu na 200 °C. Zatim izradite jaja i šećer, umiješajte brašno, a potom i kakao (po želji možete dodati i 2 žlice ulja). Smanjite pećnicu na 180 °C, a zatim pecite dok biskvit ne bude zlaćane boje. Na posebnoj tavici ispržite šećer s lješnjacima ta ga istucite kuhinjskim čekićem kako biste dobili što sitnije komadiće. Za ganache otopite čokoladu polako umiješavajući slatko vrhnje, a na samom kraju dodajte i narančin sok. Zatim pustite da se smjesa malo stisne. Na biskvit prvo složite posip, a zatim ganache. Za intenzivniji i sočniji dojam na samom dnu možete premazati i pekmezom od naranče. Cijelu tortu prelijte čokoladom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 00:00