JEDNOSTAVNO I BRZO

Pripreme za radni tjedan: iznad 30 stupnjeva kuhamo samo jela za 15 minuta, evo tri ideje

 Berisalava Picek/
Nastasja Chiara Petrić, autorica bloga Chiarin tanjurić osmislila je tri jela koja su vrlo brzo pripremeljena

Danas ću vam pokazati kako brzinski spremiti kuskus s puno povrća i mesa, tjesteninu s lososom iz jednog lonca i jaja na oko “podebljana” slanutkom, koja su zaista idealan i cjelovit obrok kada se vratite umorni i gladni s posla. Recimo, u njih ide dodatno i šalša, pa ako imate već gotovu domaću šalšu, onda je obrok gotov i za 10 minuta, no za njega će vam dobro poslužiti i pelati koje treba malo začiniti, iskuhati od viška tekućine i dodati im jaja.

Kod kuskusa s povrćem i mesom trik je u tome da piletinu narežete na sitne kockice i na taj si način skratite vrijeme pečenja, a tjesteninu s lososom, u koju sam dodala puno zelenog povrća omjera 1:1 s tjesteninom, ako vam ostane viška, možete idućeg dana jesti i kao salatu. Samo joj dodajte malo najdražeg octa i nekoliko kapi maslinovog ulja.

Upravo zato su mi draga svestrana jela, pogotovo ona koja prvi dan jedemo topla, a drugi ne moramo podgrijavati, pa smo sigurni da je prošao još jedan dan s kvalitetnim obrokom. Stoga bez grižnje savjesti nakon takvog jela odemo u park na sladoled.

Tjestenina s lososom i zelenim povrćem

image
Berisalava Picek/

Kus kus s piletinom i povrćem

image
Berisalava Picek/

Jaja u šalši sa slanutkom

image
Berisalava Picek/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:11