KUHAJ KAO CHEF

Priprema domaćih gyoza uopće nije komplicirana, a ove s tofuom osvojit će baš svakog tko ih proba

 /Cropix
Chef Dino Popović iz zagrebačkog SOI-a pokazao nam je kako u vlastitoj kuhinji napraviti popularne gyoze

Za tijesto će vam trebati:

350 gr glatkog brašna
prstohvat soli
175 ml vruće vode
kukuruzni škrob za posipavanje

Za nadjev će vam trebati:

500 gr tofua
150 gr kineskog kelja
50 gr mladog luka
100 gr mariniranih shiitake gljiva
2 cm naribanog đumbira
2 žlice umaka od soje
2 žlice sezamova ulja
2 žlice hoisin umaka
sol, papar

Priprema:

Tijesto je najlakše izraditi u samostojećem mikseru pomoću kuke za tijesto, no možete i rukama. Kako se ne biste opekli, na početku koristite drvenu kuhaču. Bitno je tijesto jako dobro umijesiti kako bi postalo što elastičnije i glatko. Kada je gotovo, zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite ga da se odmara jedan sat. Za to vrijeme pripremite nadjev. Tofu sameljite, a isto napravite i sa shiitake gljivama te đumbirom. Dodajte sjeckani kineski kelj, začinite soli i paprom, dodajte hoisin i umak od soje te sezamovo ulje. Dobro promiješajte i dobivenom smjesom punite tijesto koje ste najprije izrezali na jednake krugove. Svaku gyozu dobru zatvorite. Gyoze najprije kratko zapecite na tavi na malo ulja, oko 1 minutu, s donje strane trebale bi dobiti zlatnosmeđu boju. Dodajte oko 50 ml vode, poklopite kako bi se stvorila para i pustite da se gyoze skuhaju. Kada je sva voda isparila, otklopite, dodajte malo sezamova ulja i pustite da se dobro zapeku. Poslužite s umakom od soje.

image
/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:04