RECEPT DANA

Priprema ovog sočnog, aromatičnog biskvit kolača s mandarinama oduzet će vam manje od 30 minuta

 Neja Markicevic/Cropix
Najsočniji sezonski kolač priprema se jednostavno i brzo, a priznat ćemo vam, u našem je slučaju istom brzinom i nestao s tanjura

Sezona je mandarina i vrijeme kada ove sočne plodove trošimo u prekomjernim količinama. Osim što ih obožavamo svježe, mandarine volimo upakirati i u omiljene sezonske slastice. Iako najčešće koristimo samo sok, ovog smo puta mandarine izrezali na ploške, sjedinili je s biskvit smjesom i ubacili u pećnicu. Cijeli postupak nije nam oduzeo više od pola sata pripreme, a na pečenje smo potrošiti svega 45 minuta, što ovu poslasticu svakako čini idealnom za pripremu za vrijeme užurbanih radnih dana.

Količine navedene u receptu bit će vam dovoljne za kalup dimenzija 10 x 30 centimetara.

Trebat će vam:

1 kg ranih mandarina

2 žlice smeđeg šećera

2 žlice maslaca

6 jaja

8 žlica glatkog brašna

4 žlice bijelog šećera

5 žlica ulja

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

1 žličica tonke

prstohvat mljevenog kardamoma

Postupak:

Protvan za pečenje obložite papirom za pečenje sa svih strana. Nekoliko mandarina izrežite na ploške. Mikserom umutite jaja i bijeli šećer. Dodajte ulje, brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, kardamom i naribanu tonku. Nastavite miksati dok se smjesa u potpunosti ne poveže. Na laganoj vatri zagrijte smeđi šećer s maslacem. Kad se šećer u potpunosti otopi u maslacu, nastalu smjesu izlijte u kalup za kolač. Na nju poredajte ploške mandarine. Sve prelijte biskvit smjesom. Pecite na 180 stupnjeva Celzijevih oko 45 minuta odnosno dok vam nož zaboden u središte kolača ne izađe čist.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:07