BAŠ KAKO TREBA

Pripremajte krumpire na ovaj način i baš uvijek će biti hrskavi i slasni

 Maren Winter
Tek nekoliko sastojka i prava temperatura za pečenje dovoljni su kako bi krumpir baš uvijek ispao kako treba

Trebat će vam:

500 g krumpira
2 - 3 jušne žlice masti
sol, papar
dimljena mljevena paprika po želji (pimenton de la vera)

Priprema:

Krumpire ogulite izrežite na četvrtine po dužini i isperite pod vodom. Ocijedite od viška vode, ali ih ne sušite. Dodajte sve začine i sve dobro natrljajte mašću. Poslažite na lim za pečenje (na papir za pečenje) i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva (200 ako pećnica ima ventilator). Pecite 30 - 40 minuta dok ne budu hrskavi - na pola pečenja preokrenite krumpire.

image
Mizina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 20:02