EGZOTIČNO

Pripremite marokanski tagine od junetine sa suhim marelicama, šljivama i smokvama

Za pripremu ovog jela trebat će vam zdjela s poklopcem, nekoliko kvalitetnih namirnica i malo vremena
 Kasia75

Priprema 20 minuta
Kuhanje 60 minuta
Porcija 4

Trebat će vam:

1,5 kg junećeg mesa
1 glavica luka
400 g riže
sol i papar
1 žličica cimeta
1 žličica slatke paprike
1 žličica đumbira u prahu
½ žličice kima
prstohvat šafrana
nekoliko grančica svježeg peršina
nekoliko listića svježe metvice
2 režnja češnjaka
50 g suhih marelica
50 g suhih šljiva
50 g suhih smokava
100 g grožđica
1 žlica meda
sok od 1 naranče
200 ml vode
50 ml ulja

Priprema:

Janjetinu narežite na kockice. Stavite je u veću zdjelu, posolite, poparite, dodajte cimeta, šafrana, đumbira, im i slatku papriku. Dodajte ulje pa dobro promiješajte. Nasjeckajte luk. U keramički lonac, pekač (najbolje lonac za tagine) ili zdjelu s poklopcem. složite pola količine nasjeckanog luka i mesa, pa na meso drugu polovicu luka. Dodajte listiće svježe metvice, grubo nasjeckani češnjak i list peršina. Dolijte 100 ml vode i kuhajte na umjerenoj vatri dva do tri sata, odnosno dok meso potpuno ne omekša. U posudi prokuhajte 100 ml vode, sok od naranče, grožđice, marelice, smokve, šljive i žlicu meda. Ostavite umak da se ohladi. Skuhajte rižu, pa je stavite na pladanj, na nju posložite janjetinu, pa sve prelijte umakom od suhog voća.
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. prosinac 2020 11:22