![34078497](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/06/26/k_34078497_640.jpg)
• 300 g prokulica
• 100 g mesnatog špeka
• 1 ljubičasti luk
• korica nešpricanog limuna
• 1 žlica nasjeckanih prženih lješnjaka
• papar
• maslinovo ulje
![Prokulice sa špekom, lukom i pečenim lješnjacima](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/11/9/8/prokulice-sa-spekom-lukom-i-pecenim-ljesnjacima.jpeg)
Prokulice kuhati cijele u kipućoj vodi nekoliko minuta. Pazite da ih ne prekuhate jer duljim kuhanjem postaju gorke. Oguliti i prepoloviti ljubičasti luk pa ga narezati na šnite. Prodinstati ga na tavi uz podlijevanje vodom da ne zagori, a zatim dodati špek da se malo poprži pa ubaciti u tavu ocijeđene prokulice. Popapriti i sve promiješati te na kraju posuti nasjeckanim prženim lješnjacima i posuti naribanom limunovom koricom.