1,5 do 2 kg hobotnice
1 šaka krupne soli
1 kg soli
500 g šećera
4 veće rajčice
malo maslinova ulja
3 manja krumpira
1 češanj češnjaka
1 dcl plavca malog

U hobotnicu prvo 20-ak minuta utrljavati krupnu sol, nakon čega je treba prekriti s mješavinom od 1 kg soli i 0,5 kg šećera te ostaviti 12 sati. Nakon toga otkinuti krakove hobotnice te ih sušiti po suncu i vjetru 12 sati na tiramolu (uže za sušenje oprane robe), poželjno je sušiti hobotnicu na buri kako bi se bolje osušila (još jedna pozitivna stvar je što po buri nema muha).
Nakon sušenja; hobotnicu treba staviti u komin dan ili dva da se dimi na otvorenoj vatri.
Potom uzmite tri veće rajčice (na Korčuli su koristili naravno lumabrajske pomidorice) koje blanširate i ogulite. U posebnoj tavi na maslinovom ulju zažutite kapulu, a zatim dodajte blanširane i oguljene rajčice, bijeli luk, malo krumpira, začine po želji te sušenu i dimljenu hobotnicu na kraju. Sve to zalijte s plavcem malim (na Korčuli su koristili Tajano Kiridžija) te pred kraj dodati petrusimen odnosno svježi peršin.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....