4 jaja
200 g šećera
200 g čokolade
250 g maslaca
500 g keksa s maslacem (Petit beurre)
1 oblatna
50 ml ruma
1 žličica ekstrakta od vanilije
![Zagreb, 270120
Editorijal Kolaci od cokolade koji je za dobru hranu spremila Slavica Sagolj.
Foto: Marko Miscevic / Cropix](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2020/2/5/13/kolaci_cokolada08-270120.jpg)
Kekse s maslacem izlomite na nepravilne komade, bitno je samo da nisu sitno mljeveni. Maslac, šećer, čokoladu i jaja stavite u veću posudu i na laganu vatru da se svi sastojci lagano otope. Neprestano miješajte pazeći da se smjesa samo malo zagrije, ali ne smije zakuhati. Maknite s vatre i u toplu smjesu dodajte rum i ekstrakt vanilije te usitnjene kekse. Dobro sjedinite kekse sa smjesom te još toplo stavite na dublje nazubljeni dio oblatne. Oblatna u ovom kolaču ima funkciju podloge. Smjesu raspodijelite po cijeloj površini oblatne i pustite da se kolač ohladi. Režite ga na prutiće.