DOBRE IDEJE

PROVJERENI RECEPTI S BUČINIM ULJEM: Kuhane buče u mlijeku

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Poznati varaždinski kuhar Damir Crleni, šef kuhinje hotela Park, odlučio se posvetiti tradicionalnim jelima svoga kraja.
Poznati varaždinski kuhar Damir Crleni, šef kuhinje hotela Park, odlučio se posvetiti tradicionalnim jelima svoga kraja.

800 g buče
600 ml mlijeka
100 g domaćeg krupnije mljevenog kukuruznog brašna
sol
bijeli papar
šafran
svježi kopar
varaždinsko bučino ulje

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Buče narežite na kocke veličine 3 x 3 centimetra, prokuhajte u mlijeku sa šafranom, malo soli i bijelim paprom. Obratite pozornost na to da buče ne budu prekuhane, radije neka ostanu malo čvršće. Zatim ukuhajte domaće kukuruzno brašno da dobijete gustoću otprilike čvršćeg pire krumpira. Prelijte s varaždinskim bučinim uljem i poslužite kao toplo predjelo ili kao prilog uz neka mesna jela poput pečenog fazana ili divljeg zeca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 14:16