StoryEditor
DOBRE IDEJE

PROVJERENI RECEPTI S BUČINIM ULJEM: Kuhane buče u mlijeku

Poznati varaždinski kuhar Damir Crleni, šef kuhinje hotela Park, odlučio se posvetiti tradicionalnim jelima svoga kraja.
 Berislava Picek / HANZA MEDIA

800 g buče
600 ml mlijeka
100 g domaćeg krupnije mljevenog kukuruznog brašna
sol
bijeli papar
šafran
svježi kopar
varaždinsko bučino ulje

Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Buče narežite na kocke veličine 3 x 3 centimetra, prokuhajte u mlijeku sa šafranom, malo soli i bijelim paprom. Obratite pozornost na to da buče ne budu prekuhane, radije neka ostanu malo čvršće. Zatim ukuhajte domaće kukuruzno brašno da dobijete gustoću otprilike čvršćeg pire krumpira. Prelijte s varaždinskim bučinim uljem i poslužite kao toplo predjelo ili kao prilog uz neka mesna jela poput pečenog fazana ili divljeg zeca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 07:56