StoryEditor
DOBRE IDEJE

PROVJERENI RECEPTI S BUČINIM ULJEM: Nadjevene buče

Poznati varaždinski kuhar Damir Crleni, šef kuhinje hotela Park, odlučio se posvetiti tradicionalnim jelima svoga kraja.
 Berislava Picek / HANZA MEDIA

100 g kajmaka
50 ml kiselog vrhnja
1000 g buče
480 g teletine i srnetine
1 glavica luka
10 g češnjaka
50 g peršinova lista
1 jaje
60 g riže
sol
papar
300 g rajčica
50 ml suncokretova ulja
maslac

Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Teletinu i srnetinu pirjajte na luku, češnjaku te začinite prema potrebi. Ohladite i dodajte nasjeckani peršinov list, jaje i malo prokuhanu rižu i zamijesite kao nadjev za sarmu. Okruglu buču očistite od koštica i skinite koru te prerežite na pola da dobijete dvije polukugle. Posudu za pečenje - vatrostalnu, okruglu - premažite maslacem i naizmjence u krug slažite buču koju ste izrezali na režnjeve. Kada završite krug, u sredinu dodajte pripremljeni nadjev i prekrijte ga drugim dijelom buče da dobijete oblik polukugle s gornje strane. Rajčice pirjajte na luku, začinite i ravnomjerno rasporedite po pripremljenim bučama s nadjevom. Kajmak omekšajte vrhnjem i premažite gornji dio te pecite na 180 ºC otprilike jedan sat dok se ne sjedine svi sastojci s bučom i lijepo se zapeče. Malo ostavite da odstoji i poslužite rezano na kriške kao samostalno jelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. kolovoz 2020 15:46