StoryEditor
DOBRE IDEJE

PROVJERENI RECEPTI S S BUČINIM ULJEM: Kuhane buče sa suhim voćem

Poznati varaždinski kuhar Damir Crleni, šef kuhinje hotela Park, odlučio se posvetiti tradicionalnim jelima svoga kraja.
 Berislava Picek / HANZA MEDIA

500 g buče
50 g sušenih smokvi
50 g sušenih brusnica
anis u zrnu
sol
40 g smeđeg šećera
60 g limuna

Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Buče očistite i narežite na kocke veličine 1,5 x 1,5 centimetar i posolite. Sušene smokve narežite na veličinu kockica buče i marinirajte sa sušenim brusnicama s limunom.
Sve zajedno stavite kuhati s anisom i smeđim šećerom dok buče ne omekšaju do pola tvrdoće. Ocijedite sok i ohladite. Vratite prokuhano i ohlađeno voće u sok od kuhanja. Buče ublažuju kiselost voća. Poslužite kao fini slatki zalogaj ili dodatak pitama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2020 04:26