DOBRE IDEJE

PROVJERENI RECEPTI S S BUČINIM ULJEM: Kuhane buče sa suhim voćem

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Poznati varaždinski kuhar Damir Crleni, šef kuhinje hotela Park, odlučio se posvetiti tradicionalnim jelima svoga kraja.
Poznati varaždinski kuhar Damir Crleni, šef kuhinje hotela Park, odlučio se posvetiti tradicionalnim jelima svoga kraja.

500 g buče
50 g sušenih smokvi
50 g sušenih brusnica
anis u zrnu
sol
40 g smeđeg šećera
60 g limuna

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Buče očistite i narežite na kocke veličine 1,5 x 1,5 centimetar i posolite. Sušene smokve narežite na veličinu kockica buče i marinirajte sa sušenim brusnicama s limunom.
Sve zajedno stavite kuhati s anisom i smeđim šećerom dok buče ne omekšaju do pola tvrdoće. Ocijedite sok i ohladite. Vratite prokuhano i ohlađeno voće u sok od kuhanja. Buče ublažuju kiselost voća. Poslužite kao fini slatki zalogaj ili dodatak pitama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 22:28