StoryEditor
DOBRE IDEJE

PROVJERENI RECEPTI S S BUČINIM ULJEM: Nabujak od buče

Poznati varaždinski kuhar Damir Crleni, šef kuhinje hotela Park, odlučio se posvetiti tradicionalnim jelima svoga kraja.
 Berislava Picek / HANZA MEDIA

4 jaja
200 g šećera u prahu
125 ml varaždinskog bučina ulja
125 ml vode
280 g brašna
1/4 praška za pecivo
sol 
šećer za posipanje
maslac
brašno za kalup
100 g bučinih sjemenki

Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Sjemenke buče popržite i usitnite. Odvojite žumanjke od bjelanjka. Žumanjke i šećer miksajte pjenasto, dodajte brašno, varaždinsko bučino ulje, vodu i suhe usitnjene sjemenke. Umutite te dodajte čvrsti snijeg od bjelanjka, malo soli, lagano promiješajte i stavite u namazan i pobrašnjen kalup. Pecite na 180 ⁰C otprilike 50 min. Ohlađen posipajte šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 07:56