DOBRE IDEJE

PROVJERENI RECEPTI S S BUČINIM ULJEM: Nabujak od buče

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Poznati varaždinski kuhar Damir Crleni, šef kuhinje hotela Park, odlučio se posvetiti tradicionalnim jelima svoga kraja.
Poznati varaždinski kuhar Damir Crleni, šef kuhinje hotela Park, odlučio se posvetiti tradicionalnim jelima svoga kraja.

4 jaja
200 g šećera u prahu
125 ml varaždinskog bučina ulja
125 ml vode
280 g brašna
1/4 praška za pecivo
sol
šećer za posipanje
maslac
brašno za kalup
100 g bučinih sjemenki

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sjemenke buče popržite i usitnite. Odvojite žumanjke od bjelanjka. Žumanjke i šećer miksajte pjenasto, dodajte brašno, varaždinsko bučino ulje, vodu i suhe usitnjene sjemenke. Umutite te dodajte čvrsti snijeg od bjelanjka, malo soli, lagano promiješajte i stavite u namazan i pobrašnjen kalup. Pecite na 180 ⁰C otprilike 50 min. Ohlađen posipajte šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
15. kolovoz 2025 10:10