DOBRE IDEJE

PROVJERENI RECEPTI S S BUČINIM ULJEM: Ukiseljene buče u slatkom octu

Poznati varaždinski kuhar Damir Crleni, šef kuhinje hotela Park, odlučio se posvetiti tradicionalnim jelima svoga kraja.
 Berislava Picek / HANZA MEDIA

1000 g buče
250 g smeđeg šećera
korica limuna
1 l vinskog octa
cimet u kori
klinčić
zvjezdasti anis
korica naranče

Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Buče narežite na prutiće debljine 1 x 1 centimetar i dužine do 5 centimetra te lagano kuhajte u slatkoj otopini koju ste prethodno prokuhali sa svim ostalim sastojcima. Kod vrenja oberite pjenu na površini. Buče kuhajte dok ne omekšaju, ali vodite računa da su još polutvrde. Izdvojite ih iz slatke otopine u kojoj su se kuhale. Slatku otopinu možete nekoliko puta prokuhati i ocijediti, čime ćete dobiti puniji okus. Njome zalijte buče koje ste posložili u odgovarajuće staklenke. Možete dodati nekoliko anisa i koricu cimeta u svaku staklenku. Buče možete kombinirati s višnjama, trešnjama, šumskim jagodama te poslužiti kao dodatak kolačima, kao samostalni slatki zalogaj za doručak ili poslužiti u nekim posebnim trenucima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. listopad 2020 07:08