VRIJEME JA ZA ČOKOLADU

PRSTI UPRLJANI ČOKOLADOM: Radimo kremastu čokoladnu tortu u samo tri jednostavna koraka!

 Srećko Niketić / Hanza Media
Treba vam ideja za dobru čokoladnu tortu koja će vam izdržati cijeli tjedan? Riješeno!
Treba vam ideja za dobru čokoladnu tortu koja će vam izdržati cijeli tjedan? Riješeno!

Trebat će vam:

150 g brašna
30 g kakaa
1 žličica praška za pecivo
175 g šećera
175 g omekšanog maslaca
3 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
50 g tamne rastopljene čokolade

Za glazuru:

200 g omekšanog maslaca
200 g šećera u prahu
200 g tamne rastopljene čokolade

Pula, 240412.
Pulski restoran Milan koji je smjesten u Puli na Stoji . Na fotografiji cokoladna torta.
Foto: Srecko Niketic / CROPIX
Srećko Niketić / Hanza Media

Zagrijte pećnicu na 180°C. Premažite maslacom dva kalupa za torte promjera 20 cm. Stavite sve sastojke u posudu i miksajte dok smjesa ne bude glatka. Ako vam je smjesa previše gusta, dodajte žličicu ili dvije vode. Podijelite u kalupe, pecite 30 minuta. Ostavite 5 minuta da se ohladi. Za glazuru, izmiksajte maslac i šećer u prahu, te dodajte rastopljenu čokoladu. Na prvi biskvit premažite glazuru, stavite drugi biskvit i završite s izdašnom porcijom čokoladne glazure. Tortu možete prekriti nožem ribanom čokoladom ili posuti sa čokoladnim mrvicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 07:39