Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- jedan veći, ili dva manja smuđa
- šalica oštrog brašna
- šalica kukuruznog brašna
- žličica soli
- žličica slatke paprika
- ulje za prženje
- miješano povrće za kuhanje – brokula, cvjetača, mrkva, krumpir
- sok jednog limuna
- dvije žlice maslinova ulja
Priprema
1. korak
Očistite ribu i narežite na deblje ploške, otprilike 4-5 centimetra svaka feta. Pomiješajte brašna, sol i papriku.
2. korak
Uvaljajte ribu u smjesu netom prije nego što ćete peći ribu, pa pržite na ulju ili masti dok ne porumeni s obje strane.
3. korak
Povrće očistite, usitnite i kuhajte na pari 10-15 minuta, dok ne omekša, ali ne previše. Začinite limunovim sokom i maslinovim uljem pa servirajte s prženim smuđem.
4. korak
Savjet: Na isti ovaj način možete panirati i pržiti bilo koju slatkovodnu ribu. Brašno možete zamijeniti kukuruznom krupicom – što je grublje mljeveno to će i korica pečene ribe biti hruskavija. Kuhano povrće samo je prijedlog za prilog. Uz pečenog smuđa odlično će pristajati i začinjenija krumpir salata, recimo s dodatkom rikule ili matovilca, ali i pikantnija egzotičnija varijanta s dodatkom kumina ili curryja. U tom slučaju, ako želite, luk možete preskočiti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....