Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 1 min
Broj osoba: 6 – 8
Sastojci
- 2 kg svinjskih kremenadla
- 1 kom vece mrkve
- 5 kom štapica celera
- 1 kom manjeg poriluka
- 1 kom domace kobasice
- 1 kom limuna
- 10 kom klincica
- 1 žli. senfa
- sol
- 1/2 dcl ulja
Priprema
1. korak
Kremenadlu do pola odvojiti od kosti tako da se dobije kao komad šnicle ali se mora držati donja strana za kost.
2. korak
Posoliti i senfom namazati samo unutarnju stranu i složiti ocišceno i na vece komade po dužini narezano povrce na to staviti kobasicu.
3. korak
Sad preklopiti kremenadlu da bude kakva je i bila. Dobro ju povezati špagom a na svaki cvor staviti krišku limuna i malo peršuna u komadima.
4. korak
Sa svake strane u ravnini limuna ubosti po jedan klincic. Staviti u odgovarajucu tepsiju posoliti izvana meso preliti s 1/2 dcl ulja i staviti peci na 180 c oko 1h.
5. korak
Služiti pire krumpirom i salatom po izboru.
Vrlo socno i ukusno pecenje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....