Punjena rolana teleća prsa

Težina pripreme: lagano

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 80 dag telećih prsa
  • 1 mala glavica luka
  • 5 dag slanine
  • 3 dag maslaca
  • 2 jaja
  • 2 dl mlijeka
  • 20 dag suhog bijelog kruha
  • vezica peršina
  • 0,3 dl ulja
  • 60 dag krumpira
  • 20 dag brokule
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Teleća prsa odvojite od kosti i rasprostrite ih na dasku.

2. korak

Nadjenite ih nadjevom od kruha koji ste napravili tako da ste kruh narezali na kockice, luk narezali i prepržili na malo masnoće, uz dodatak slanine i sitno nasjeckanog peršina, te sve povezali mlijekom i jajima (panadom od kruha).

3. korak

Zarolajte, povežite uzicom i stavite na podmazani lim pa u prethodno zagrijanu pećnicu. Uz stalno podlijevanje pecite dok meso ne omekša.

4. korak

Krumpir ogulite, narežite ga na krupnije kocke i stavite kuhati u slanu vodu. Kad je kuhan, dobro ga ocijedite, protisnite kroz prešu za čvarke i uz dodatak mlijeka, maslaca, malo soli (po želji muškatnog oraščića) napravite pire.

5. korak

Kad je pire gotov, umiješajte cvatove brokule koje ste prethodno skuhali na pari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2025 22:36