StoryEditor

Punjene zapečene paprike

 Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sastojci:

15-ak paprika
1 kg mljevene junetine
pola šalice riže
mljevena crvena paprika
sol
papar
1 jaje
malo timijana
1 luk
3 češnja češnjaka
umak od rajčice
bosiljak
timijan

Zagreb, 170714.
Jela od raznih vrsta povrca. Punjena paprika, punjeni listovi kelja, punjene tikvice, zapecen i punjen luk i rajcica, punjena i zapecena endivija.sva jela pripremila je Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Paprikama odrežite vrh pa im uklonite koštice. Pomiješajte meso s jajetom, rižom, prethodno prodinstanim lukom i svim navedenim začinima. Napunite paprike pripremljenom smjesom, ali ne nabijajte smjesu i nemojte ih napuniti do vrha jer će smjesa postati tvrda, a kuhanjem će malo nabubriti. Paprike složite u duboku posudu za pečenje s poklopcem. Prelijte ih domaćim umakom od rajčice te pospite listićima bosiljka i grančicama timijana. Kuhajte poklopljeno u pećnici na 180 stupnjeva oko dva sata, a pred kraj maknite poklopac da se paprike zapeku. Poslužite s kiselim vrhnjem i kruhom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 09:42