ŠTO UZ ROŠTILJ?

Punjenje gljive sa špinatom s vruće rešetke dobar su izbor za prilog uz mesne delicije

 Berislava Picek/ CROPIX
Gljive napunite kombinacijom sireva i špinatom, a zatim sve zajedno bacite na vruću rešetku

Trebat će vam:

10 velikih šampinjona

250 g svježeg špinata

2 češnja češnjaka

4 žlice maslaca

4 žlice parmezana

4 žlice mozzarelle

2 žlice vrhnja za kuhanje

sol i papar

Priprema:

Špinat vrlo kratko blanširajte te usitnite. Špinatu dodajte usitnjen češnjak, maslac, svježe naribani parmezan i mozzarellu narezanu na jako sitne kockice. Dodajte sol i papar te sve dobro promiješate. Gljivama maknite stapku. Smjesom napunite klobuk. Stavite na rešetku roštilja i pritom pripazite da vatra bude blaga. Pecite dok se gljive ne ispeku, a sir otopi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 13:42