NEDJELJNI RUČAK

Punjenje od kruha, jetrica, suhih šljiva i jabuka pečeno pile će učiniti još slasnijim

 Ramanauskiene Justina
Ovaj genijalan nedjeljni recept za punjeno pile jedan je od onih koji, kada jednom isprobate, uvijek mu se vraćate
Ovaj genijalan nedjeljni recept za punjeno pile jedan je od onih koji, kada jednom isprobate, uvijek mu se vraćate

Priprema: 20 minuta
Pečenje: 1,5 sati
Porcija: 4

Trebat će vam:

1 pile
sol, papar, mljevena crvena paprika
3 žlice ulja
200 ml povrtnog temeljca
1 svežanj povrća za juhu

Za nadjev će vam trebati:

2 peciva
1 jaje
50 g pilećih jetrica
1 glavica luka
3 suhe šljive bez koštica
½ jabuke

Pile operite, dobro ocijedite pa ga iznutra i izvana natrljajte solju i paprikom. Potom ga izvana natrljajte uljem. Za nadjev u toploj vodi namočite peciva pa ih izdrobite prstima. Nasjeckajte glavicu luka i prepržite ju s jetricama. Dodajte pecivu. Nasjeckajte šljive pa ih dodajte jetricama, a jabuku narežite na sitne kockice pa ju također dodajte jetricama. Umiješajte u smjesu jaje, začinite i time nadjenite pile. U pleh za pečenje ulijte temeljac, na sredinu stavite nadjeveno pile, pokapajte ga uljem, oko njega poslažite očišćeno i grubo narezano povrće za juhu pa pecite na 180°C sat i pol. Povremeno pile zalijte umakom.q

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 06:35