Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 5 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 veća pureća odreska (prsa)
- 2 mozzarelle
- 300 g svježeg špinata
- 1 mladi češnjak
- maslac
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- zelena salata
- rukola
- bosiljak
Priprema
1. korak
Pureće odreske istucite tako da budu jednake debljine po cijeloj površini. Pazite da ih ne biste prestanjili kako vam ne bi nastale rupe jer će vam sadržaj curiti van.
2. korak
Špinat kratko blanširajte u kipućoj vodi i dobro ga ocijedite pa ga kratko stavite na rastopljni maslac na kojemu ste vrlo kratko popržili nasjeckani mladi češnjak. Mozzrellu ocijedite i narežite na ploške.
3. korak
Puretinu posolite i popaprite pa spojite odreske tako da se na jednom dijelu preklapaju i da dobijete ustvari jedan veliki odrezak. Po sredini rasporedite pripremljeni ustinjeni špinat, a po njemu posložite ploške mozzarelle. Zarolajte pažljivo meso pa ga pričvrstite čačkalicama ili kuhinjskim nožem.
4. korak
Meso kratko popržite na maslinovom ulju sa svih strana pa ga stavite u posudu za pečenje, pokrijte folijom te pecite oko pola sata na 180 stupnjeva. Pozlužite uz zelenu
salatu pomiješanu s rikulom i nasjeckanim bosiljkom.