Puretina sa špinatom i mozzarellom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 5 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 veća pureća odreska (prsa)
  • 2 mozzarelle
  • 300 g svježeg špinata
  • 1 mladi češnjak
  • maslac
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • zelena salata
  • rukola
  • bosiljak

Priprema

1. korak

Pureće odreske istucite tako da budu jednake debljine po cijeloj površini. Pazite da ih ne biste prestanjili kako vam ne bi nastale rupe jer će vam sadržaj curiti van.

2. korak

Špinat kratko blanširajte u kipućoj vodi i dobro ga ocijedite pa ga kratko stavite na rastopljni maslac na kojemu ste vrlo kratko popržili nasjeckani mladi češnjak. Mozzrellu ocijedite i narežite na ploške.

3. korak

Puretinu posolite i popaprite pa spojite odreske tako da se na jednom dijelu preklapaju i da dobijete ustvari jedan veliki odrezak. Po sredini rasporedite pripremljeni ustinjeni špinat, a po njemu posložite ploške mozzarelle. Zarolajte pažljivo meso pa ga pričvrstite čačkalicama ili kuhinjskim nožem.

4. korak

Meso kratko popržite na maslinovom ulju sa svih strana pa ga stavite u posudu za pečenje, pokrijte folijom te pecite oko pola sata na 180 stupnjeva. Pozlužite uz zelenu

salatu pomiješanu s rikulom i nasjeckanim bosiljkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 03:58