Domaći quiche s lososom i špinatom
Trebat će vam:
Za podlogu:
200 g glatkog brašna
100 g hladnog maslaca, narezanog na kockice
1 jaje
prstohvat soli
2-3 žlice hladne vode
Za nadjev:
200 g dimljenog lososa
150 g svježeg špinata
3 jaja
200 ml vrhnja za kuhanje (ili mlijeka)
100 g naribanog sira (npr. gouda, edamer ili feta)
sol i papar po ukusu
malo maslinovog ulja za pirjanje
Priprema:
Pomiješajte brašno i sol. Dodajte hladni maslac i prstima utrljajte u brašno dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte jaje i hladnu vodu, brzo zamijesite tijesto. Omotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta. Na malo maslinovog ulja kratko popržite špinat dok ne uvene. Ostavite da se malo ohladi. Narežite dimljeni losos na manje komade. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Tijesto razvaljajte i utisnite u kalup za pitu (promjer oko 24 cm). Ravnomjerno rasporedite špinat i losos po podlozi. U zdjeli umutite jaja, vrhnje, sol i papar. Dodajte naribani sir. Prelijte smjesu preko špinata i lososa u kalupu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35-40 minuta, dok nadjev ne stisne i porumeni. Ostavite da se quiche malo ohladi prije rezanja. Poslužite kao glavno jelo uz svježu salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....