TJEDNI MENI

Ovog tjedna kuhamo brzo i slasno, favoriti su jaja na dva načina i kremasta riža sa sastojcima koje uvijek imamo

Na meniju su još i tortilje, njoki u umaku od sira i bogati, mesni, francuski klasik

Još jedan proljetni tjedan započinjemo slasnim ručkom koji podrazumijeva tortilje punjene mesom, čili umakom i sirom, zatim nastavljamo nešto laganijom salatom s burratom, a sredinom radnog tjedna radimo zaokret i na meni stavljamo škotska jaja. Nastavljamo jednostavnim njokima u umaku od sira, u petak radimo fritatu s lososom, a za vikend rižoto s limunom i junetinu u gustom, ljepljivom umaku. Svi recepti čekaju vas u nastavku.

PONEDJELJAK

Za početak tjedna tortilje napunite mesom, čilijem i sirom, zapecite ih pa poslužite uz zdjelu omiljene salate. Ovo jelo posebno volimo jer punjenje možemo prilagoditi onome što imamo u hladnjaku i zamrzivaču, a uz to možemo dodati i jednostavan umak na bazi jogurta koji će lijepo osvježiti cijelo jelo.

TORTILJE S MESOM, ČILI UMAKOM I SIROM

image
Thesomegirl/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Salata s burratom i rajčicom idealna je za prizivanje ljeta. Dodajte pokoji dodatak po želji, poslužite uz tostiranu focacciu i kompletan ručak spreman je prije nego što možete zamisliti!

BURRATA SALATA

image
Fortyforks/Getty Images

SRIJEDA

Jaja obucite u omotač od mljevenog mesa, sve zajedno dobro začinite pa uvaljajte u krušne mrvice. Kuglice pržite u ulju i poslužite ih tople ili hladne, uz umak i salatu po želji.

ŠKOTSKA JAJA

image
Mikafotostok/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Kremasti umak od vrhnja i sira idealno je jelo za utjehu nakon napornog, dugog i teškog radnog dana. Dodatan plus je i to što je ovo jelo brzo gotovo.

NJOKI U UMAKU OD SIRA

image
Promo_link/Getty Images

PETAK

Fritata s lososom, brokulom i špinatom još je jedno brzinsko, a zasitno i slasno jelo. Napravite ga za brzi ručak ili večeru i poslužite uz krišku finog kruha.

FRITATA S LOSOSOM, BROKULOM I ŠPINATOM

image
Esin Deniz/Getty Images

SUBOTA

Osim u kolače i limunadu, sok i koricu limuna možete iskoristiti i za pripremu finog, kremastog rižota. Trebat će vam još samo nekoliko dodatnih sastojaka i ručak je već spreman.

RIŽA S LIMUNOM

image
Olga Mazyarkina/Getty Images

NEDJELJA

Francuski klasik kojem se uvijek volimo vratiti bit će idealan, zasitan nedjeljni ručak. Odlično se slaže uz palentu, pire krumpir ili neki drugi, kremasti prilog.

BEEF BOURGUIGNON

image
Rudisill/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 02:55