Još jedan proljetni tjedan započinjemo slasnim ručkom koji podrazumijeva tortilje punjene mesom, čili umakom i sirom, zatim nastavljamo nešto laganijom salatom s burratom, a sredinom radnog tjedna radimo zaokret i na meni stavljamo škotska jaja. Nastavljamo jednostavnim njokima u umaku od sira, u petak radimo fritatu s lososom, a za vikend rižoto s limunom i junetinu u gustom, ljepljivom umaku. Svi recepti čekaju vas u nastavku.
PONEDJELJAK
Za početak tjedna tortilje napunite mesom, čilijem i sirom, zapecite ih pa poslužite uz zdjelu omiljene salate. Ovo jelo posebno volimo jer punjenje možemo prilagoditi onome što imamo u hladnjaku i zamrzivaču, a uz to možemo dodati i jednostavan umak na bazi jogurta koji će lijepo osvježiti cijelo jelo.
TORTILJE S MESOM, ČILI UMAKOM I SIROM
UTORAK
Salata s burratom i rajčicom idealna je za prizivanje ljeta. Dodajte pokoji dodatak po želji, poslužite uz tostiranu focacciu i kompletan ručak spreman je prije nego što možete zamisliti!
SRIJEDA
Jaja obucite u omotač od mljevenog mesa, sve zajedno dobro začinite pa uvaljajte u krušne mrvice. Kuglice pržite u ulju i poslužite ih tople ili hladne, uz umak i salatu po želji.
ČETVRTAK
Kremasti umak od vrhnja i sira idealno je jelo za utjehu nakon napornog, dugog i teškog radnog dana. Dodatan plus je i to što je ovo jelo brzo gotovo.
PETAK
Fritata s lososom, brokulom i špinatom još je jedno brzinsko, a zasitno i slasno jelo. Napravite ga za brzi ručak ili večeru i poslužite uz krišku finog kruha.
FRITATA S LOSOSOM, BROKULOM I ŠPINATOM
SUBOTA
Osim u kolače i limunadu, sok i koricu limuna možete iskoristiti i za pripremu finog, kremastog rižota. Trebat će vam još samo nekoliko dodatnih sastojaka i ručak je već spreman.
NEDJELJA
Francuski klasik kojem se uvijek volimo vratiti bit će idealan, zasitan nedjeljni ručak. Odlično se slaže uz palentu, pire krumpir ili neki drugi, kremasti prilog.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....