Punjene paprike
Trebat će vam:
8 većih paprika (po mogućnosti crvene ili žute)
500 g mljevene junetine (može i miješano sa svinjetinom)
100 g riže
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
1 jaje
2 žlice sjeckanog peršina
sol i papar po ukusu
500 ml paradajz soka ili pasirane rajčice
2 žlice ulja
1 žličica slatke paprike (po želji)
voda po potrebi
Priprema:
Paprike operite, odstranite im vrh i izvadite sjemenke. Rižu skuhajte u malo posoljene vode do pola (7-8 minuta), ocijedite. Na ulju popržite sitno nasjeckani luk i češnjak do zlatnožute boje. U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte pola prženog luka i češnjaka, skuhanu rižu, jaje, peršin, sol, papar i po želji slatku papriku. Dobro izmiješajte smjesu. Punite paprike smjesom i zatvorite ih vrhovima koje ste odrezali. U lonac složite punjene paprike, prelijte paradajz sokom, dodajte preostali prženi luk i češnjak. Po potrebi dolijte malo vode da pokrije paprike otprilike do pola. Kuhajte na srednje laganoj vatri oko 1 sat, povremeno provjeravajući i dolijevajući vode ako je potrebno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....