Domaća čarolija

Punjene paprike omiljeno su ljetno jelo, evo kako da vam ispadnu sočnije

Otkrivamo male tajne koje obične punjene paprike pretvaraju u nezaboravan obiteljski ručak.

Punjene paprike

Trebat će vam:

8 većih paprika (po mogućnosti crvene ili žute)

500 g mljevene junetine (može i miješano sa svinjetinom)

100 g riže

1 glavica luka

2 češnja češnjaka

1 jaje

2 žlice sjeckanog peršina

sol i papar po ukusu

500 ml paradajz soka ili pasirane rajčice

2 žlice ulja

1 žličica slatke paprike (po želji)

voda po potrebi

Priprema:
Paprike operite, odstranite im vrh i izvadite sjemenke. Rižu skuhajte u malo posoljene vode do pola (7-8 minuta), ocijedite. Na ulju popržite sitno nasjeckani luk i češnjak do zlatnožute boje. U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte pola prženog luka i češnjaka, skuhanu rižu, jaje, peršin, sol, papar i po želji slatku papriku. Dobro izmiješajte smjesu. Punite paprike smjesom i zatvorite ih vrhovima koje ste odrezali. U lonac složite punjene paprike, prelijte paradajz sokom, dodajte preostali prženi luk i češnjak. Po potrebi dolijte malo vode da pokrije paprike otprilike do pola. Kuhajte na srednje laganoj vatri oko 1 sat, povremeno provjeravajući i dolijevajući vode ako je potrebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 23:40